L’altre dia parlàvem en un post del nostre blog de la història i els orígens de l’ou de Pasqua. Vam veure que és una tradició molt antiga que s’ha mantingut en el temps, però amb algunes modificacions. Abans es regalaven ous de gallina decorats. Ara, a Espanya, i especialment a Catalunya, es segueixen regalant ous, però de xocolata. Molt millor, no? Avui, et deixem amb una recepta perquè en puguis preparar un.

INGREDIENTS I MATERIAL

300 g de cobertura de xocolata negra sense sucre en gotes Torras
Motlles d’ous de Pasqua
Confits de colors

ELABORACIÓ

Primer de tot, posarem250 gde cobertura de xocolata negra sense sucre en gotes Torras en un bol i la desfarem al bany maria durant 3-4 minuts. Un cop desfeta, posarem la xocolata en els motlles d’ou de Pasqua. Procurarem que n’hi hagi la mateixa quantitat a cadascun d’ells.

A continuació, agafarem els motlles amb les mans i els farem girar per aconseguir que la xocolata s’estengui per tota la superfície. Fet això, posarem els motlles a la nevera perquè la xocolata es solidifiqui. Si veieu que hi ha poc gruix de xocolata, podeu fer més capes repetint els dos últims passos.

Quan ho tinguem enllestit, traurem la xocolata dels motlles. Haurem de fer-ho poc a poc per evitar que es trenqui. El resultat seran vàries meitats d’ous de Pasqua. Caldrà que les unim per formar l’ou sencer. Per fer-ho, desfarem al bany maria els50 gde xocolata que ens queden. Agafarem dues meitats d’ous de Pasqua i les unirem per les vores amb la xocolata desfeta. Pressionarem suaument perquè quedi ben enganxat i ho deixarem refredar.

Arribats a aquest punt, ja tindrem els ous de Pasqua sense sucre fets. Si voleu, els podeu decorar. Nosaltres us proposem fer-ho amb confits de colors. Així aconseguireu ous més colorits i vistosos. Podeu enganxar els confits amb la xocolata desfeta que us hagi sobrat.

Per acabar d’arrodonir la recepta, la setmana vinent us explicarem com fer una Mona de Pasqua. De moment, podeu començar a preparar aquests ous de Pasqua sense sucre amb la nostra cobertura de xocolata negra. La podeu comprar aquí.

Imatge: cocinachic.net

Veure més imatges |