Generalment quan pensem en què podem fer per sorprendre als nostres convidats comencem a buscar receptes i més receptes. Però el que sol passar és que o són massa clàssiques o són complicadíssimes de fer. Potser la solució està en aconseguir arribar a un punt de senzillesa però compensat per la seva originalitat. Per això us explicarem com fer un deliciós xarrup de xocolata.

INGREDIENTS

3 cullerades de cacau en pols Torras SENSE SUCRE
400ml llet sencera
2 cullerades de farina
3 cullerades de sucre de canya

ELABORACIÓ

En primer lloc posarem el cacau en pols i la farina dins d’una cassola petita (sense que estigui al foc) i progressivament li anirem afegint la llet mentre remenem amb cura per assegurar-nos que no es formi cap grumoll i que tot quedi homogeni. Quan estigui llest, ho posem a foc lent. És molt important que no deixem de barrejar la pasta en cap moment i que estiguem pendents de la temperatura que pren la xocolata perquè immediatament després que comenci a bullir hem de retirar-la del foc.

Deixem que la xocolata perdi l’escalfor de manera natural (hi ha un truc que consisteix en tapar el cassó amb un film transparent per a que no es solidifiqui la part de dalt del líquid). Arribats al punt en el que estigui a temperatura ambient, l’introduirem a la nevera entre 2 i 3 hores. Passat aquest temps ja podrem traspassar la crema de xocolata als gots de xarrup i ultimar els detalls de la seva presentació.

Nosaltres hem optat per dibuixar unes formes amb la mateixa crema de xocolata i deixar-les solidificar. Però si ho preferiu podeu substituir-les per nata, alguna fruita o el que s’us acudeixi. ¡Creativitat per davant tot! Això sí, és important que es serveixin ben freds. Esperem que gaudiu d’aquests xarrups de xocolata casolans.

Veure més imatges |