Sabies que es pot fer una mousse de xocolata molt bona, cremosa i saborosa en menys de 5 minuts i només amb 2 ingredients molt bàsics?

Necessitarem xocolata de bona qualitat i amb un percentatge de cacau alt, una mica d’aigua (Sí, aigua, has llegit bé) i sucre o licor al gust.

La recepta és d’Hervé This, un químic francès expert en gastronomia molecular, i és espectacular!

INGREDIENTS

PREPARACIÓ

Necessitaràs 2 recipients, una paella petita, aigua, gel i una batedora de mà elèctrica o manual. El primer pas consisteix en omplir un bol (aquest, que sigui lleugerament més petit que l’altre) d’aigua amb gel, tot sencer. Posem a dalt l’altre recipient, procurant que el gel toqui la part inferior del bol. Reservem.

A la paella aboquem l’aigua, el sucre i la xocolata i anem remenant fins que la xocolata estigui totalment desfeta. Una vegada arribi a aquest punt, l’aboquem dins del recipient que està col•locat sobre el gel i, amb l’ajuda d’una batedora elèctrica, batem amb una intensitat moderada. Cal comprovar que la velocitat sempre és la mateixa, d’aquesta forma la mousse no quedarà granulada. Si batem durant molta estona, la mescla s’endurirà.

Passat un moment, repartim la mousse entre diferents recipients de vidre petits (tenim per omplir 4 racions). No cal ficar-los a la nevera, ja que la mescla és pràcticament xocolata en la seva totalitat.

Decorem al gust i servim.

Veure més imatges |