El gelat napolità és aquell compost de tres capes juntes, cadascuna amb un sabor diferent. La seva versió més coneguda és la que combina xocolata, vainilla i maduixa, si bé les possibilitats són infinites. Es creu que la recepta va néixer a la ciutat italiana de Nàpols –d’aquí el seu nom-, si bé a Estats Units és també molt popular. A Espanya es coneix com a gelat de tres gustos i s’acostuma a prendre tallant una porció i posant-la entre dues galetes. Aprofitant que és estiu, avui us portem una recepta de gelat napolità casolà que combina gerds i xocolata blanca, boníssim!

INGREDIENTS

225 g de gerds
175 g de sucre blanca
150 ml d’aigua
200 g de xocolata blanca Torras
600 ml de nata per muntar

ELABORACIÓ

El primer pas consisteix en passar els gerds per un colador o donar-li un toc de batedora per tal d’obtenir un puré (no gaire líquid).

D’altra banda, aboca en una cassola el sucre i l’aigua i escalfa’ls fins que la mescla comenci a bullir. Passats dos minuts d’ebullició, retira del foc i deixa reposar el xarop.

Fon la xocolata amb 150ml de nata en un recipient al bany Maria. Recorda anar removent a poc a poc fins que la mescla quedi homogènia. Deixa refredar.

Munta la resta de la nata (recorda que ha d’estar molt freda perquè el procés sigui més fàcil). Quan estigui muntada, afegeix el xarop de sucre fins que la mescla comenci a formar becs.

Aboca la meitat de la mescla de nata i xarop en un altre bol i afegeix-li el puré de gerds. Fes el mateix amb la xocolata, afegeix-ho a l’altra meitat de la mescla de nata i xarop i remou bé.

En un recipient per al congelador, afegeix mescles de gerd i de xocolata de forma alterna. Conserva-ho en el congelador durant tota la nit fins que el gelat s’hagi endurit. Abans de servir, fica el gelat en la nevera durant uns 30 minuts.

via foto

Veure més imatges |