Ens agrada pensar que el gelat de xocolata és capaç de guarir tots els mals. A més, ara que s’apropa la calor, ens ve molt de gust preparar postres refrescants que ens recordin que l’estiu gairebé és aquí. Si voleu aconseguir un gelat molt cremós i amb un sabor inigualable, proveu a fer-ho amb xocolata amb fruites del bosc, tal i com ens proposa Sweet Magazine. Us encantarà!

INGREDIENTS

300 ml de leche sencera
200 ml de nata 35.1% matèria grassa
200 gr de xocolata negra amb fruites del bosc Torras
50 gr de sucre

ELABORACIÓ

El primer que cal fer és escalfar a foc lent la llet, el sucre i la xocolata. Una vegada s’ha dissolt tot, col·loquem la mescla en un bol i la deixem refredar a temperatura ambient, cobrint-la amb film transparent.

El següent pas és muntar la nata. Per aconseguir-ho, aquesta ha d’estar molt freda, per la qual cosa abans d’usar-la el millor és ficar-la 15 minuts dins el congelador, juntament amb les varetes amb les quals l’anem a muntar. El procés, d’aquesta forma, serà molt més fàcil.

Una vegada hem muntat la nata, la barregem amb la crema de xocolata, que ha d’estar ben freda. Amb l’ajuda d’una espàtula realitzem moviments molt grans per evitar que la mescla perdi volum.

Després de deixar passar un parell d’hores, la crema ja estarà molt freda. El següent pas és col·locar la mescla en la nostra màquina gelatera. Quan comenci a tenir la textura pròpia del gelat, la passem a un recipient metàl·lic i cobrim amb paper film. Reservem dins el congelador almenys 4 hores i passat aquest temps… A gaudir!

Un consell: si no tenim gelatera podem fer el gelat a mà. Col·loquem la mescla en un recipient i anem movent enèrgicament cada mitja hora més o menys, per evitar que es formin cristalls de gel. Cal repetir aquesta operació fins que el gelat estigui cremós i llest.

Veure més imatges |