Els flams són unes postres senzilles i tradicionals. Se solen fer amb ous i ingredients que aportin gust, com la canyella o vainilla; però hi ha d’altres variacions, com els flams de xocolata. Els que us presentem a continuació estan fets amb xocolata negra 70% cacau. Esperem que us agradin!

INGREDIENTS

4 cullerades grans de sucre blanc
1 l de nata
3 ous
100 g de xocolata negra 70% cacau
Nata muntada (per adornar)
Xocolata negra amb taronja per a rebosteria (per adornar)
Flameres

ELABORACIÓ

Començarem la recepta preparant el caramel que hi haurà a la part inferior de les flameres. Posarem una olla al foc i desfarem 3 cullerades de sucre, fins que es formi el caramel. A continuació, ja el podrem posar a les flameres.

Fet això, començarem a cuinar els flams! En un bol, afegirem 750 ml de nata i els 100 g de xocolata negra 70% cacau tallada a trossos. Remenarem, amb l’ajuda d’una cullera, fins que els dos ingredients quedin ben integrats.

En un altre bol, mesclarem la nata i el sucre sobrants amb els 3 ous. Tot seguit, ho afegirem tot al primer bol i seguirem remenant, fins que quedi una massa homogènia. A continuació, ho afegirem a les flameres.

Quan totes les flameres continguin el caramel i la mescla, les courem al forn durant 30 minuts i a una temperatura de 170ºC.

Passat aquest temps, traurem els flams del forn, i els deixarem refredar. Fet això, ja els podrem servir. Els més perfeccionistes ho podeu fer acompanyant el flam amb nata muntada i alguns bocins de xocolata negra amb taronja per a rebosteria.

Bon profit!

Veure més imatges |