Quina millor manera de posar el toc final a un dinar o un sopar especial que amb un coulant de xocolata? En aquesta ocasió us expliquem com fer aquestes delicioses postres d’una manera que, de ben segur, és molt més senzilla de la que probablement us estareu imaginant ara mateix.

INGREDIENTS

150g de sucre en pols
Mitja dotzena d’ous
110g de farina
200g de mantega
220g de xocolata negra SENSE SUCRE Torras
5g de cacau en pols SENSE SUCRE Torras
3g de canyella
1,5g de sal

ELABORACIÓ

Per començar hem de posar la mantega a una temperatura d’uns 24ºC per aconseguir una textura mal·leable i amb la que puguem barrejar fàcilment el sucre. A continuació hi afegim els ous i, quan haguem aconseguit una textura homogènia, hi agreguem la farina i la canyella. Quan estigui la massa lligada, hi afegim la xocolata negra (que haurem desfet abans al bany maria) el cacau en pols, la sal i seguirem remenant.

Untarem amb mantega els motlles que haguem triat (poden ser de flam, no cal que siguin especials) i hi abocarem la pasta resultant de la barreja anterior. Hem d’apuntar, que si els motlles són de silicona no cal untar-los de mantega. Finalment els introduïm al congelador.

Esperem a que els coulants s’hagin congelat i quan vulguem menjar-los simplement hem de preescalfar el forn a 180ºC i introduir-hi els motlles durant 15 minuts (sense haver-los descongelat). D’aquesta manera, es cou la part externa de la massa i la interna només arriba al punt líquid. Fet això ja tenim els coulants llestos per servir, hem d’anar relativament ràpid en portar-los a la taula ja que si es refreden perden la seva gràcia.

Us aconsellem que per a la presentació de les postres hi afegiu un sorbet de fruites al costat (nosaltres us recomanem el de llimona) perquè en ser un plat tan dens ajudarà a fer-lo menys compacte. Ara només us manca gaudir d’aquest petit, però intens, caprici culinari!

Veure més imatges |