Sant Jordi és una de les festes populars més romàntiques i particulars de la cultura catalana. De ben segur que tots vosaltres sorprendreu a la vostra parella, amics o familiars amb una rosa o un llibre. Què us semblaria, si a més, acompanyéssiu aquest detall amb uns bombons de xocolata negra farcits amb melmelada de pètals de rosa? A continuació us expliquem com preparar-los!

INGREDIENTS

250 g de pètals de roses vermelles
250 g de sucre
1 suc de llimona
2 cullerades d’aigua
2 cullerades d’aigua de roses
150 g de xocolata negra fondant 70% cacau Torras
Motlle per a bombons en forma de rosa

ELABORACIÓ

Primer de tot, prepararem la melmelada de pètals de roses. Començarem separant bé els pètals i traient-ne la part blanca. Després, els netejarem bé amb aigua freda i els assecarem. Els posarem en un bol amb el suc de llimona. Fet això, pressionarem els pètals i els deixarem reposar amb el suc durant mitja hora.

A continuació, posarem en una olla els pètals amb el sucre i l’aigua. Ho courem durant 30-40 minuts. Passat aquest temps, traurem els pètals que hagin quedat més grans, i hi afegirem l’aigua de roses. Tornarem a coure la mescla durant 10 minuts més. Després la posarem en un pot de vidre i la deixarem reposar durant un dia.

Ja tenim enllestida la melmelada. Ara és el torn de la xocolata negra fondant 70% cacau Torras. Començarem trossejant-la. Després, la fondrem al microones a intervals de 30 segons, perquè no es cremi. Quan la xocolata estigui fosa, anirem omplint els motlles. Hi deixarem un forat per posar-hi la melmelada. Ho deixarem refredar a la nevera durant 10 minuts i repetirem el mateix pas, per així, aconseguir una capa més gruixuda. Ho tornarem a posar a la nevera durant 30 minuts. Quan ja estigui refredat, farcirem els forats dels bombons amb la melmelada de pètals de roses, i després els cobrirem amb el que ens queda de xocolata fosa. Per acabar, només caldrà deixar-los reposar a la nevera durant un parell d’hores.

Feliç Sant Jordi!

Recordeu que podeu trobar la nostra xocolata negra fondant 70% cacau a la nostra botiga online.

Veure més imatges |