Si t’agrada fer bombons de xocolata però els hi vols donar un toc diferent i molt cremós, et proposem que els farceixis d’una ganache feta amb crema de whisky (tipus Baileys). El resultat és espectacular! La recepta ens l’explica el Gabriel del bloc Mientras Cocino i ens ha agradat moltíssim! Us expliquem més:

INGREDIENTS (per fer 15 bombons)

160g de xocolata negra 70% cacau
100g de xoxolata blanca per fondre
10 mil•lilitres de nata
Crema de whisky

PREPARACIÓ

El primer pas és fondre uns 100g de xocolata negra al bany Maria o bé en el microones. Si utilitzes la primera tècnica, tingues cura de no mesclar aigua i xocolata; si optes pel microones, fon la xocolata a poc a poc, en intervals de 30 segons, perquè no es cremi.

Ajuda’t d’un pinzell per pintar l’interior del motlle per fer bombons. Procura que el llit sigui de la grossor adequada, ni molt fina, ni molt gruixuda. Aquest pas es coneix com “fer un encamisat”. Pots emplenar els motlles al complet i després bolcar el sobrant en un bol, d’aquesta forma et quedarà la quantitat correcta adherida en el motlle.

Quan tinguis l’encamisat llest, fica el motlle a la nevera uns 5 minuts i després treu-lo i deixa’l a temperatura ambient.

Per fer la ganache amb crema de whisky, hauràs de fondre la xocolata blanca juntament amb la nata i anar afegint la crema (que no hauria d’estar molt freda). Deixem que la ganache reposi perquè no estigui massa calenta. Quan estigui tèbia, emplenem el motlle deixant uns mil•límetres de marge perquè puguem “tancar” els bombons.

Fiquem a la nevera altres cinc minuts i mentrestant fonem els 60g de xocolata restant. Acabem d’emplenar els forats, li donem un copet per treure l’aire i introduïm a la nevera.

Desemmotllar i decorar al gust (amb una gota de xocolata blanca, un fruit sec, etc.).

[Més detalls de la recepta en Mientras Cocino]

via foto Mientras Cocino

Veure més imatges |