La xocolata és un dels elements principals de moltes postres, no obstant en ocasions també la trobem complint un paper aparentment secundari. I si diem “aparentment” és perquè al final sempre li acaba donant el toc diferencial a moltes receptes. Aquest és el cas del nostre següent suggeriment: Batut de cafè a la xocolata.

Es tracta d’una beguda que, gràcies a la seva textura i la seva posada en escena, pot ser l’aliat perfecte per a donar un toc de sofisticació a una reunió. Hem de tenir en compte que ha de fer-se en dos procediments separats en el temps; per una banda, les passes corresponents a la decoració de la copa i, per l’altra, l’elaboració del batut pròpiament dit.

INGREDIENTS PER A LA DECORACIÓ DE XOCOLATA
200g de xocolata per a fondre SENSE SUCRE Torras
70g de cobertura de xocolata negra en gotes SENSE SUCRE Torras

INGREDIENTS PER AL BATUT
6 culleradetes de cafè soluble
400 ml de llet freda
1 cullerada de sucre
600g de gelat de vainilla

ELABORACIÓ
En primer lloc, fondrem al bany maria 100g de xocolata i quan la tinguem líquida l’introduirem a una mànega pastissera per a pintar els gots (4-5 depenent de la capacitat) amb les formes que més ens inspirin. Un cop haguem acabat amb aquest pas, esperarem a que la xocolata se solidifiqui i la deixarem reposar a la nevera un mínim d’una hora.

Transcorregut aquest temps, tornarem a fondre uns altres 100g de xocolata i la reservarem (mantenint-la líquida) fins que haguem acabat de preparar el batut. Per a fer-lo introduirem al recipient de la batedora el sucre, el cafè soluble, el gelat de vainilla i la llet per a començar a barrejar-ho tot fins aconseguir una mescla homogènia i bastant densa. Quan ho haguem fet, tastarem el sabor i li afegirem més cafè o més sucre segons creiem convenient.

A continuació distribuirem el batut als gots i els acabarem de decorar abocant una mica de xocolata desfeta per sobre de la copa. Finalment, li donarem el darrer toc afegint-li una mica de la cobertura de xocolata en gotes.

Llest per a servir i per a assaborir!

Veure més imatges |