Amb una fotografia amb un aquest aspecte tan bo és difícil resistir-se, oi? Doncs com que sabem que molts de vosaltres us heu preguntat més d’una vegada com es fan aquestes exquisides “Marble cakes” (vol dir “pastissos de marbre” i es denominen així per les formes que s’hi dibuixen) avui us n’expliquem la recepta.

 

 

INGREDIENTS

300g de sucre
300g de mantega
400 g de farina
20 cl de llet
5 ous
100 g de xocolata negra 70% de cacau SENSE SUCRE Torras
1 sobre de llevat
1 sobre de vainilla en pols
1 pessic de sal

ELABORACIÓ

En primer lloc hem d’escalfar mínimament la mantega a fi de que no quedi totalment líquida però que tampoc estigui compacta per complet. Quan aconseguim una textura amb la que la puguem manejar fàcilment, la barregem amb el sucre (evitant que es formin grumolls). A continuació afegim els ous (sencers i escalonadament). Seguim amassant i posteriorment hi aboquem la llet, la farina, la sal i el llevat. Dividim la barreja en dos recipients diferents i els reservem.

A un altre procés diferent, fonem la xocolata al bany maria i quan estigui completament líquida la incorporarem només a una de les safates on tenim la massa que hem fet anteriorment i ens assegurem de que quedi homogeni. A l’altre recipient hi afegirem la vainilla i també mourem fins que quedi ben repartida.

Untem el motlle que haguem d’utilitzar per a fer el pastís amb mantega i farina per evitar que se’ns hi enganxi la pasta. Primer aboquem la part de la barreja que conté la vainilla i a continuació la que conté la xocolata.

Pre-escalfem el forn a 180º C i cuinem el pastís a aquesta temperatura durant menys d’una hora (50 minuts aproximadament) donant-li foc per dalt i per baix i amb el ventilador (si en tenim). Transcorregut aquest temps tindrem una Marble cake amb una pinta tan fabulosa com la de la fotografia!

Veure més imatges |