Cacao

Existeixen diferents mites sobre la xocolata, alguns d’ells són infundats però uns altres sí que tenen una base científica.

Entre els falsos es troba l’afirmació “No mengis xocolata, que et sortirà acne”. Existeixen diferents proves científiques que revoquen aquesta creença ja que no s’ha demostrat que provoqui o agreugi aquesta dolència típica de l’adolescència

No obstant això, sí que s’han provat alguns beneficis. El valor nutricional és un d’ells ja que conté una quantitat de calci i fòsfor sis vegades major que la de la carn de vedella. Un altre mite és que les persones en sofrir una ruptura amorosa comencen a menjar més xocolata; no és cap teoria infundada ja que té una explicació científica: Una persona enamorada està inundada d’una substància anomenada feniletilamina, que provoca una suau eufòria. Doncs bé, la xocolata està plagada d’aquesta substància

La majoria sabem que el derivat més comú i que tots coneixem del *cacao és la xocolata, la nostra especialitat des de fa més de 120 anys. Però el que molts desconeixem és la seva història; el cacau era utilitzat a Amèrica ja pels indígenes precolombinos i va arribar a Europa de la mà de monjos cistercencs i franciscans que la van portar com a beguda reconstituent i fins i tot com a medicament. Però el descobriment no va ser seu, ja que van arribar a ell gràcies a les poblacions americanes, que ja l’havien ofert a Cristóbal Colón en 1502 però a causa de la preparació que ells feien (una barreja de cacau amb blat de moro mòlt, pebre, diverses espècies i afrodisíacs naturals) no li va causar molt bon efecte i el va rebutjar.

Després d’anys d’assajos i de combinació amb altres productes a Occident, es va arribar a la recepta del que avui dia coneixem com a xocolata. La paraula xocolata és d’origen incert ja que no se sap si és maia o asteca, però en la primera llengua “chokol” significa calenta, “a” vol dir aigua i “tu” és un sufix.


 1. Recepció de la matèria primera: poden ser líquides (com la pasta i mantega de cacau) o sòlides (com el sucre o el maltitol).


➔ Entrada a la sala de producció (30º de temperatura) on comença el procés.

 1. Mescladora: màquina que barreja els diferents ingredients fins a aconseguir una pasta uniforme de xocolata.

➔ A partir d’aquí, i mitjançant cintes transportadores, aquesta pasta segueix un procés que passarà per diferents màquines:

 1. Refinadores: són cilindres que trituren la pasta i la converteixen en pols fina.
 2. Conxa: és on es fa la barreja final durant 18 hores fins que la pols es torna líquida.

 1. Emmagatzematge: cada pasta de xocolata té el seu propi dipòsit.

 1. Temperat: canvia la temperatura de la xocolata fins a obtenir l’adequada per ser dosat en els motlles.
 2. Dosificador o màquina d’auto modelat: dosifica la xocolata en els motlles per donar-li forma de rajoles; és també aquí on se li pot afegir fruita seca (avellanes, ametlles…) o altres addicions com fruites liofilitzades.


➔ Pas a la sala freda ( 16 ºC )..

 1. Solidificació: la xocolata que s’ha dosificat en els motlles a una temperatura aproximada de 30º C, estarà durant 1 hora refredant-se a l’interior de la màquina d’auto modelat fins a solidificar-se en arribar a una temperatura de 17º C.

 1. Detector de metalls: màquina que detecta si alguna rajola conté alguna partícula ferrosa i que, automàticament, la rebutjarà.

 1. Envasat, encaixat i paletització: hi ha diferents màquines segons el tipus d’embolcall (alumini, paper, plàstic , cartró).
 2. Magatzem i distribució.

Maltitol

EL MALTITOL, UN SUBSTITUT EFECTIU DEL SUCRE
Amb un poder edulcorant molt similar al de la sacarosa i, a diferència d’altres edulcorants, el Maltitol no afecta el sabor dels productes.

TOLERAT PER DIABÈTICS
Convenient per a les persones que han d’evitar un augment ràpid de glucosa en la sang ja que les encimbelles humanes digereixen el Maltitol molt més lentament que el sucre.

L’ALIAT DE TOTES LES DIETES
El Maltitol conté gairebé la meitat de calories que el sucre, pel que és molt recomanable per a les persones que controlen la seva dieta.

UNA AJUDA PER A L’ORGANISME
El Maltitol estimula el trànsit intestinal.

… I PER A LA SALUT DENTAL
El Maltitol, a diferència d’altres sucres, no afavoreix la formació de càries.


Sin Gluten

Recentment han augmentat els casos de celiaquia en diferents sectors de la població. La celiaquia no és una malaltia, és una condició genètica que es basa en una intolerància al gluten, un component del blat, l’ordi, el sègol i la civada, cereals molt comuns en la nostra dieta.

A Xocolates Torras estem altament compromesos amb els afectats per aquest tipus d’intolerància i hem volgut que els nostres productes siguin una total garantia per a ells. Per això els convidem a degustar tots els nostres productes ja que tots ells estan exempts de gluten.


Stevia

A Xocolates Torras estem a l’avantguarda en l’ús de nous ingredients que aportin valor afegit als nostres productes. Per això hem estat pioners a Espanya i dels primers a Europa a utilitzar la Stevia com a edulcorant substitutiu del sucre. La Stevia, és una planta natural originària de Sud-amèrica i molt apreciada per les seves propietats edulcorants. Els seus components TOTALMENT NATURALS fan que sigui una manera més eficient i sana d’endolcir els productes.