Sucre invertit, el teu aliat a l’hora de preparar gelats casolans

Tots ho hem viscut algun cop. Arriba l’estiu i ens animem a preparar gelat casolà per aguantar millor la calor; el preparem amb molta cura, el guardem al congelador durant hores i, just quan ens disposem a ficar cullerada, descobrim que la mescla s’ha convertit en un bloc de gel enorme i inacessible. Quina frustració!

Si t’has reconegut en el relat i vols descobrir quin és el truc per preparar un gelat suau i molt bo… ben atent! Avui us explicarem què és el sucre invertit i com pot ajudar-nos a l’hora de preparar els nostres gelats. Es tracta d’un ingredient cada vegada més emprat a la rebosteria, sobretot en l’àmbit de la gelateria, ja que ens permet que la mescla quedi cremosa i no cristalitzi.

Què és el sucre invertit?

És el resultat d’un procés químic mitjançant el qual es trenca la mol•lècula del sucre o la sacarosa en els seus dos components, la fructosa i la glucosa. El procés en si, conegut com a hidròlisis, ens ajuda a aconseguir un ingredient amb un percentatge endolcidor molt alt (un 30% més!) i amb un efecte anticristalitzant molt potent.

Sucre invertit per fer gelats

El sucre invertit s’utilitza molt a l’hora de preparar gelats casolans, ja que disminueix el punt de congelació de la mescla, fent que aquesta quedi més manejable i suau. Així, utilitzant-lo, aconseguirem un gelat molt més cremós.

Quina quantitat de sucre invertit cal fer servir?

En rebosteria s’acostuma a utilitzar el sucre invertit substituint una part del sucre “normal” per l’invertit. A l’hora de preparar gelats, el més recomanable és substituir un 25% del total; així, si la mescla ha de portar un total de 100g de sucre, farem servir 75g de sucre normal i 25g de sucre invertit.

Què faig si no tinc màquina per fer gelats?

És veritat que ens ho posen més fàcil, però si no tens una màquina de fer gelats, també te’n pots sortir, només caldrà que prestis més atenció. Quan el gelat sigui al congelador, hauràs d’anar removent la mescla cada 20 minuts, durant 2 o 3 hores, fins que el gelat adquireixi la consistència desitjada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal•li una cookie en el meu navegador.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>