Què és el Blue Monday? Combatem el dia més trist de l’any amb… xocolata!

Segons una curiosa fórmula matemàtica ideada pel psicòleg Cliff Arnall, de la Universitat de Cardiff, el tercer dilluns de gener és el dia més trist de tot l’any. Anomenat “Blue Monday“, són molts els factors que fan que avui no sigui un dilluns qualsevol, sinó el dilluns més depriment del món!

El fred, la desmotivació pels propòsits de l’any que ja hem oblidat, els deutes acumulats al Nadal… Sembla que, per estadística, avui ho tenim tot en contra i ens sentirem més “de bajón” que mai.

Sabeu, però, què tenim per combatre aquesta tristor? Xocolata! S’ha demostrat que la xocolata és un ingredient essencial a l’hora de crear la nostra pròpia fórmula de la felicitat.

Per què ens fa feliços menjar xocolata?

La xocolata estimula les endorfines, les substàncies encarregades de produir-nos una sensació de benestar, plaer i excitació, per això menjar xocolata ens fa sentir automàticament més animats.

Quan estem tristos perquè ens ha deixat la parella, hem suspès un examen o hem viscut un dia dur a la feina… què és allò que ens anima? Gelat de xocolata!

Pensa, a més, que la xocolata provoca efectes afrodisíacs i analgèsics, elimina la fatiga, millora la concentració i ajuda a combatre l’estrès.

Sabent tot això… Com podem plantar cara al Blue Monday? Ho has encertat… amb xocolata, i és clar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

En fer un comentari accedeixo al fet que s'instal•li una cookie en el meu navegador.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>